Overzicht van bijeenkomsten


Bedrijvenkring West Betuwe organiseert voor leden per jaar zo'n 8 activiteiten. Dat varieert van bedrijfsbezoeken, netwerkborrels tot kennissessies. Sommige bijeenkomsten zijn ook voor niet-leden toegankelijk.

1. Bedrijfsbezoeken

Hierbij worden de bedrijven bezocht van leden en niet-leden. Het bedrijf vertelt in vogelvlucht over de historie, strategie en markten waarin het actief is. Tijdens de rondleiding kan men letterlijk achter de schermen van het bedrijf kijken. Een bedrijfsbezoek wordt veelal afgesloten met een hapje & drankje waar men ook kan verder kan praten met het management van het gastbedrijf en andere leden.

2. Netwerkborrels

Een enkele keer per jaar wordt een netwerkborrel georganiseerd. Dit kan zijn in een restaurant, cafe of bij een bedrijf. Het doel is elkaar ontmoeten en bijpraten en er is dan ook geen programma.

3. Kennissessies

Deze worden georganiseerd vanuit de behoefte aan verdieping en/of snel en helder inzicht te krijgen over een onderwerp. Voorzover dat specialisme onder de leden aanwezig is, verzorgen zij een inleiding. De kennissessies worden veelal bij leden georganiseerd die beschikken over een geschikte trainings/vergaderruimte.

4. Snertborrel

Al vele jaren wordt tegen de kerstperiode de traditionele Snertborrel georganiseerd. Vanzelfsprekend met snert, roggebrood en worst maar ook voor de liefhebbers van bijvoorbeeld tomatensoep. Verder zijn er toepasselijke winterse hapjes en drankjes. Alles natuurlijk in feestelijke kerstsfeer.

5. Algemene Vergadering + zomeractiviteit

Als vereniging zijn we verplicht om jaarlijks een Algemene Vergadering de houden. Meestal vindt dat in juni plaats. Naast het formele deel dat altijd kort wordt afgehandeld is er een leuke zomeractiviteit zoals bijvoorbeeld in 2019 met zo'n 15 hete luchtballonnen de lucht in (zie foto rechts)

6. Bedrijvenkring jaarfeest

Het jaarfeest is altijd een grootste happening op bijzondere locaties of met een onvergetelijke invulling. Iedereen herinnert zich nog het jaarfeest van het running dinner in de omgeving van Geldermalsen met 'foute' limousines. Of de boottocht in 's-Hertogenbosch met aansluiten een overheerlijk diner. Voor 2023 staat een running dinner / kroegentocht in de binnenstand van Utrecht op de rol.

7. Nieuwjaarsbijeenkomst met VNO/NCW

Een aantal bedrijvenkringen uit de regio organiseert in samenwerking met werkgeversorganisatie VNO/NCW in januari een grootse nieuwjaarsbijeenkomsten. Als gastsprekers verzorgen ministers, staats-secretarissen of CEO's van beursgenoteerde bedrijven op. Denk bijvoorbeeld aan Ivo Opstelten (minister van Justitie), Eric Wiebes en Frans Weekers (staatssecretarissen van Financien) en Wiebe Draijer (CEO van Rabobank).
Bedrijfsbezoek Only for Men

Kennissessie Artificial Intelligence


Met de Bedrijvenkring de lucht in (ALV 2019)

Netwerkborrels


Nieuwjaarsbijeenkomst