NIEUWS

Goede zaken . . .

BGG - beursvloer GeldermalsenOndernemen is een prachtig vak, zeker lokaal in een fantastisch dorp als Geldermalsen. Je steekt je nek uit boven het maaiveld, je zorgt voor een eigen gesmeerde boterham en het beleg van vele boterhammen van en voor anderen. Economisch succes smaakt naar meer, elke dag staan jullie weer aan de lat! Met regelmaat krijgen jullie ook de vraag: “Kan je effe dit of dat sponsoren, wil je nog even hier wat euro’s aan bijdragen?”. Ergens is dat logisch, want aan vrijwilligersactiviteiten kleven ook soms kosten en subsidies van de gemeente zijn pover. Het is fijn om te zien dat heel veel lokale ondernemers heel vaak bijdragen aan lokale maatschappelijke initiatieven, clubs en activiteiten. Op allerlei manieren, top! Tegelijkertijd zijn er veel ondernemers terughoudend of zelfs huiverig om financieel bij te dragen aan maatschappelijke activiteiten. Niet iedereen heeft budget beschikbaar voor marketing of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of misschien denken sommige ondernemers “ik geef ze een vinger, dan verwachten ze mijn hele hand”.

Met gesloten beurzen
Gelukkig is er meer mogelijk dan alleen een factuur sturen. Maatschappelijk verantwoord ondernemer, zonder financiële verplichtingen! Huh? We leggen u graag uit hoe en waarom. Op initiatief van het Cultureel Café Geldermalsen, WelzijnGeldermalsen en de stichting “Samen voor Rivierenland” organiseren we op maandag 15 juni een inspirerende bijeenkomst. Doel is samen Geldermalsen maatschappelijk te laten groeien. Bedrijven en maatschappelijke organisaties gaan samen op zoek naar slimme samenwerking. MET GESLOTEN BEURZEN! Dus niet geld gedreven, deze avond draait nadrukkelijk niet om sponsor- of subsidieafspraken. Het is een Meet & Match sessie onder de titel 'We love Geldermalsen!'. Maatschappelijke organisaties en bedrijven wisselen helpende handen, kennis, kunde en materialen uit. Want wat de één over heeft, kan voor de ander heel waardevol zijn.

Ter voorbereiding krijgen stichtingen en verenigingen een workshop 'Goede Zaken' (op 19 mei). Zodat grote als kleinere verenigingen en stichtingen uit Geldermalsen vooraf slim kunnen nadenken wat ze nodig hebben. De deelnemers aan de workshop leren mee te denken wat bedrijven kunnen bijdragen aan hun belangrijkste plannen en wensen en wat hun organisatie te bieden heeft. De workshop wordt kosteloos aangeboden en is een verplichte voorbereiding voor de Meet & Match op 15 juni waar de ondernemers (ook) aan deelnemen. Ondernemers nemen dus niet deel aan de voorbereidingsworkshop.

Nu is aan jullie, ondernemers, de vraag of jullie op 15 juni willen deelnemen. Deze meeting is op een maandagmiddag van 16 tot 18 uur. We hebben dit tijdstip gekozen, zodat zo veel mogelijk ondernemers uit Geldermalsen daar bij kunnen zijn. De verenigingen zullen hele korte pitches houden waar ze op uit zijn en wat ze in de aanbieding hebben. Daarna gaan we matchen, ervaring leert dat meer dan 90% van de deelnemers met gave afspraken de zaal verlaat. Kijk maar eens in deze link met voorbeelden uit de Bommelerwaard van eind vorig jaar. Voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen met Martine Kroezen van Samen voor Rivierenland via telefoonnummer 06 - 48317270.

Meer informatie staat op:
www.beursvloerenrivierenland.nl/meet+&+match+geldermalsen+15-6/wat+is+meet+&+match

Aanmelden kan op:
www.beursvloerenrivierenland.nl/meet+%26+match+geldermalsen+15-6/aanmelden/bedrijven/


@08:37# | 17.04.2015